Đukanović: Ako namećete srpstvo kako se onda osjećamo mi pravoslavni Crnogorci?
Đukanović u Beranama

Partner onima koji žele da se bave pravoslavljem

Đukanović: Ako namećete srpstvo kako se onda osjećamo mi pravoslavni Crnogorci?

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je u Beranama da je velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori više puta kazao da će u njemu imati partner ako žele da se bave pravoslavljem.

Predsjednik Crne Gore i lider DPSa poručio je da ako treba obezbijediti prava svim vjernicima, vladajaću partija je apsolutno najbolji partner. 

"Ali ako želite da nam namećete svoje nacionalističke poglede onda ih mi zaista ne doživljavamo kao srpsko pitanje već kao velikosrpsko pitanje. Jer ako namećete srpstvo izvan granica Srbije, u ovom slučaju Crnoj Gori, kako se onda osjećamo mi koji smo takođe građani Crne Gore, koji smo pravoslavci, pa se nacionalno osjećamo Crnogorci, ima nas 45% prema posljednjem popisu, šta je sa nama?”, upitao je Đukanović.

EPeT2xrXsAIk28h

On je upozorio da nacionalistički krugovi zloupotrebljavaju Srpsku pravoslavnu crkvu gdje god to mogu.

Đukanović je na sjednici Opštinskog odbora partije u Beranama kazao da to ne priča „iza leđa crkvi“ već da je da je sve to kazao velikodostojnicima SPC u Crnoj Gori, i da im je vrlo jasno poručio da će u njemu imati partnera ako se žele baviti pravoslavljem u Crnoj Gori.

EPealjOXUAA5hym

„Ako vam neko pokušava nametnuti svoju prioritentnost, ako vam pokušava nametnuti status srpske države, kao što to rade predstavnici, ideolozi i protagonosti velikosrpskog nacionalizma, u značajnoj mjeri stavljajući u funkciju te misije SPC, e onda smo u svađi, onda imamo problem, onda nijesmo partneri“, poručio je Đukanović.

 

pic.twitter.com/JR5FLkDjIz

— DPS - Crne Gore (@DPSCrneGore) January 29, 2020

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.