Bregzit: Evropski parlament odobrio uslove razlaza; Sasoli: Arivederči bolje od adio
Evropski parlament

Evropski parlament

Bregzit: Evropski parlament odobrio uslove razlaza; Sasoli: Arivederči bolje od adio

Evropski parlament ogromnom većinom danas je ratifikovao ugovor kojim se određuju uslovi razlaza između Velike Britanije i EU.

Evroposlanici glasali su za sporazum sa 621 glasom za, 49 protiv i 13 uzdržanih.

Glasanje u Evropskom parlamentu poslednja je formalnost u ratifikaciji sporazuma, tri i po godine posle referenduma o Bregzitu u Velikoj Britaniji. 

Predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli rekao je uoči glasanja da je ovo poslednja plenarna sjednica na kojoj će sa njima zajedno biti njihove britanske kolege. 

"Danas je dan pun emocija, zahvalni smo na doprinosu koji je Velika Britanija dala našoj Uniji i ulozi koju su britanski članovi odigrali u ovom Parlamentu. Stvari će neizbježno biti drugačije, ali, bez obzira na sve, ostaćemo bliski prijatelji i partneri", rekao je Sasoli, prenosi Beta.

Posle glasanja je poručio svojim "dragim britanskim prijateljima" da je italijanska riječ "adio" suviše konačna da im zato sa svojim kolegama kaže "arivederči".

"Želim da vas napustim sa riječima Džo Koks, britanske poslanice ubijene tokom jedne izborne kampanje: Imamo mnogo više stvari koje su nam zajedničke nego stvari koje nas razdvajaju", rekao je Sasoli.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.