Muškarac pao kad je čuo koliko vrijedi sat koji je kupio za 345 dolara (VIDEO)
Foto: Screenshot

Muškarac pao kad je čuo koliko vrijedi sat koji je kupio za 345 dolara (VIDEO)

Sadašnja cijena sata Rolex, kojeg je kupio 1974. godine, jednog je Amerikanca doslovno oborila s nogu.

Kupio ga je za 345,97 dolara (skoro 300 eura). Nakon što je saznao da će na aukciji koštati 400.000 dolara (oko 365.000 maraka), muškarac je pao s nogu, piše CNN.

Ali, cijena nije bila konačna. Rolex je procijenjen između pola miliona i 700.000 dolara.

Reakcija muškarca je snimljena u emisiji televizije PBS nazvanoj Antiques Roadshow. Model Rolexa je nazvan Oyster Cosmograph Reference No. 6263.

Navedena televizijska emisija se snima širom Sjedinjenih Američkih Država. Kako je istaknuto, istražuje skrivena američka blaga.

U ponedjeljak, 27. januara, emisija je snimana u Sjevernoj Dakoti.

Muškarac, u čijem je vlasništvu skupocjeni sat, je ratni veteran koji je služio u vazduhoplovstvu. Prisjetio se da je sat naručio u novembru 1974, a da mu je dostavljen u aprilu 1975.

Cijena sata je tada bila jednaka skoro cijeloj mjesečnoj plati, bez obzira na to što je bio i popust od deset posto.

Sat je čuvao u sefu 40 godina. Povremeno bi ga izvadio iz sefa.

Rolex je u odličnom stanju. Sačuvan je garantni list, originalna brošura, potvrde i dvije originalne kutije.

Kako je naveo procjenjivač Peter Planes, kolekcionari vole ovaj sat jer je sličan model nosio glumac Paul Newman u filmu Winning.

"Ovo je nevjerovatno otkriće. Jedan je od najrjeđih modela Paula Njuvmana. Mislim da trenutno ne postoji sat koji je u boljem stanju od ovog", rekao je Planes.

Prema njegovim riječima, sat je ekstremno vrijedan.

Izvršna producentkinja emisije Marša Bemko je poručila da se prvi put desilo da jedan učesnik emisije ovako reaguje, piše CNN.

Trenutak kada je muškarac pao, možete pogledati u priloženom snimku u 5:02 minuti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.