MVP

"Srpski ministar flagrantno krši pravila, preduzećemo mjere"

Ministar-savjetnik Ambasade Republike Srbije u Podgorici flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobru vjeru i dobru praksu u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. Kako dodaju, ambasador Republike Srbije obaviješten je o mjerama koje će Crna Gora preduzeti.

Iz tog vladinog resora navoda da se Crna Gora u potpunosti pridržava odredbi Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i, kako dodaju, isto očekuje od svih diplomatskih predstavnika u našoj zemlji.

"U djelovanju ministra-savjetnika Ambasade Republike Srbije u Podgorici, stekli su se, i nepobitno utvrđeni, postupci kojima se flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobra vjera i dobra praksa u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. 

Ambasador Republike Srbije je, kako dodaju iz tog resora, u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore u otvorenoj i veoma korektnoj komunikaciji, uz, kako su istakli, obostrano razumijevanje, precizno i detaljno obaviješten o karakteru ovih aktivnosti, kao i o odgovarajućim mjerama koje će biti preduzete od strane crnogorskih organa.

"S druge strane, naša diplomatkinja u zvanju ministra savjetnika u Ambasadi Crne Gore u Beogradu ponaša se i djeluje primjereno i uzorno, poštujući sve standarde i uzuse Bečke konvencije, pa, osim, pukog reciprociteta, stvarnih motiva i razloga za preduzimanje mjera protiv nje nema", navodi se u saopštenju MVP-a.

Podsjećamo, ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je danas da je Crna Gora zabranila prisustvo sastancima državnih organa i institucija otpravniku poslova Ambasade Srbije u Podgorici nakon čega je Srbija primjenila recipročne mjere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.