Stanovnici  Vihana u karantinu: Kinezi s prozora pjevaju himnu, odjekuje slogan
Foto: AP

Stanovnici Vihana u karantinu: Kinezi s prozora pjevaju himnu, odjekuje slogan "bori se" (VIDEO)

Stanovnici kineskog grada Vuhan, zatvoreni u stanove, bilo po sopstvenom izboru ili po nalogu, čine sve kako bi se što bolje snašli u gradu koji je izolovan zbog izbijanja novog, opasnog virusa.

Tako su, na primjer, stanari pojedinih nebodera, u ponedjeljak uveče izašli na balkone i prozore i zajedno pjevali himnu i druge pjesme, prenosi AP. 

Refren himne, koji u prevodu glasi "ustani, ustani, ustani" odjekivao je između kula solitera u 11-omilionskom Vuhanu, čije su ulice opustjele jer porodice pokušavaju da izbjegnu svaki kontakt sa drugima koji bi mogli biti zaraženi. 

Neki su uz ime grada Vuhan uzvikivali slogan "bori se", koji su skandirali demonstranti na antivladinim protestima u Hongkongu.

Kina je potvrdila da je od novog virusa umrlo 106 osoba i da je više od 4.500 zaraženih, uglavnom u Vuhanu, gde je epidemija počela u decembru. Više od 50 slučajeva potvrđeno je u drugim mjestima. Većina oboljelih su ili kineski turisti ili su nedavno boravili u Vuhanu.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.