CGES donirao Kliničkom 35 hiljada eura za nabavku računara
KCCG

CGES donirao Kliničkom 35 hiljada eura za nabavku računara

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) donirao je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) 35 hiljada eura za nabavku računarske opreme.

Direktor KCCG Jevto Eraković je, na konferenciji za novinare, kazao da je zahvalan na korisnoj donaciji, jer u ovoj godini slijedi implementacija novog informacionog sistema, vrijednog skoro milion EUR.

„Veliko je zadovoljstvo što možemo da promovišemo značajnu donaciju CGES-a. To su osvjedočeni prijatelji KCCG, koji su pokazali da razmišljaju o svojoj društvenoj odgovornosti i pomoći KCCG-u, i u onim segmentima koji su nam veoma važni“, kazao je Eraković, prenosi MINA.

On se zahvalio izvršnom direktoru Draganu Kujoviću i predsjednici Odbora direktora CGES-a Vesni Bracanović što su opredijelili značajna sredstva za podršku IT sektoru koji je važan za funkcionisanje KCCG-a.

„U ovoj godini slijedi implementacija novog informacionog sistema koji je vrijedan skoro milion EUR, i naravno u svim stavkama nije moguće bilo obezbijediti da bi se funkcionisalo kako treba“, rekao je Eraković.

Kako je istakao, CGES je dobro razumio potrebu KCCG-a, koja je uvijek prisutna.

Bracanović je navela da je podrška zdravstvenom sistemu jedan od prioriteta kada je u pitanju društveno odgovorno poslovanje ove kompanije.

„Meni je zadovoljstvo što smo danas u KCCG-u povodom donacije koju je CGES dao, potpuno shvatajući značaj koji KCCG ima za zdravstveni sistem Crne Gore. U dogovoru sa menadžerskm timom KBC željeli smo i pružili smo podršku u vidu nabavke računarske opreme“, rekla je Bracanović

Kako je kazala, CGES je želio da pruži podršku KCCG-u, jer je riječ o unapređivanju segmenta rada te zdravstvene ustanove, vezano za IT tehnologije i računare.

„Imajući u vidu da je podrška zdravstvenom sistemu jedan od prioriteta našeg društvenog delovanja mi smo to radili i dosad i radićemo i ubuduće“, rekla je Bracanović.

Ona je podsjetila da je CGES i ranije pružao podršku KCCG-u, Institutu za bolesti djece, Opštoj bolnici Pljevlja i bolnici Cetinje, i to će nastaviti da rade.

„Nadam da će oprema koju smo donirali biti podrška medicinskom osoblju i pacijentima, i da će od toga, svi imati koristi“, zaključila je Bracanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.