SNP:  Na dočeku vaterpolista dominantno bili službenici državnih ustanova, onima koji su dolazili sa strane plaćano gorivo

SNP: Na dočeku vaterpolista dominantno bili službenici državnih ustanova, onima koji su dolazili sa strane plaćano gorivo

Sinoćnja proslava velikog uspjeha vaterpolista na Evropskom prvenstvu završena je tužno i sramno, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije.

"Grupa zavedenih i ostrašćenih navijača, odlučna da odbrani Crnu Goru od „neprijatelja“, napala je jednog devetnaestogodišnjaka u podgoričkom Siti kvartu i pretukla ga misleći da je pokazao tri prsta.Gradonačelnik Vuković, domaćin ovog okupljanja, nijednom riječju nije pokušao da zaustavi skanadalozno navijanje pojedinaca koji su poručili da će „ovih dana branit' Crnu Goru od dušmana“. Naprotiv, čini se da je u tome prilično uživao, ali to govori samo o njemu i njegovim svjetonazorima. Sa druge strane, pamti podgorička mladost koliko je bio ažuran u prekrečavanju crnogorskih trobojki koje su iscrtane u brojnim naseljima Glavnog grada poslednjih dana.", navodi se u saopštenju te partije.

Dodaju da je tužno to na šta se svelo crnogorsko čojstvo i junaštvo, o kojem je tako lijepo pisao Marko Miljanov. A još je tužnije, navode, što je ponovo u centru zbivanja ista vrhuška, koja ne preza ni od od čega kako bi što duže opstala na vlasti.

"Na veliku žalost Vukovića i ostalih „patriota“, moramo im poručiti da više na istim matricama ne mogu vladati, da su njihove zle namjere pročitane i da je čak i njihovo članstvo počelo da im okreće leđa. To najbolje pokazuje činjenica da su sinoć na dočeku vaterpolista dominantno bili službenici državnih ustanova, koji su „naoružani“ zastavama došli da iskažu odanost ne državi, nego režimu, kao i da je onima koji su dolazili sa strane plaćano gorivo kako bi uveličali ovaj skup. Istovremeno, na litije koje organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska dolaze i glasači DPS-a i to je upravo ono što vlastodršce dovodi od očajanja.", saopšteno je iz SNPa.

Očekuju da će crnogorska policija u rasvjetljavanju napada na pomenutog mladića biti jednako brza i efikasna kao i onda kada je, kako su naveli, po nalogu zanesenog gradonačelnika, suzavcima rastjerivala Podgoričane koji su slikali i tijelima branili trobojku kralja Nikole.

"Nadamo se da u ovom slučaju neće biti zaključeno da se radi o djelu „neznanih junaka“, te da će svi oni koji su podigli ruku na nedužnog momka biti adekvatno procesuirani i sankcionisani. U suprotnom, smatraćemo da zvanična vlast i policija stoje iza cijelog slučaja.Isto tako, ne odobravamo kamenovanje kolone automobila koja se sa crnogorskim zastavama kretala ka Cetinju i apelujemo na vinovnike tog čina da se urazume i ne udaraju na svoje sugrađane.Odbor SNP Glavnog grada poziva DPS i njene čelnike da ne potpiruju sukobe među braćom i prijateljima, već da učine sve da se strasti u zemlji stišaju, kako bismo sva goruća pitanja mogli da rješavamo u duhu konstruktivne saradnje, tolerancije i razumijevanja.Građanima Crne Gore, posebno onima koji se mirno i dostojanstveno bore za svoja vjerska prava, poručujemo da ne nasijedaju na provokacije, te da ne dozvole sebi da učine nešto što bi bilo protivno duhu naše pravoslavne vjere i osnovnim civilizacijskim postulatima.", zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.