Bivši belgijski kralj priznao da ima vanbračnu ćerku
Kraljevska porodica Belgije

Bivši belgijski kralj priznao da ima vanbračnu ćerku

Bivši belgijski kralj Albert Drugi priznao je da je biološki otac vanbračne ćerke posle urađenog testa DNK, a koji je Delfin Noel godinama tražila, prenijeli su belgijski mediji.

"Njegovo Visočanstvo, Kralj Albert Drugi primio je k znanju rezultate analize uzoraka DNK koje je dao na molbu suda u Briselu. Naučni zaključak pokazuje da je on biološki otac Delfin Boel", naveli su njegovi advokati.

Albert Drugi (85) je u maju 2019. pristao na test DNK. Apelacioni sud u Briselu je u oktobru 2018. godine naložio Albertu Drugom test o očinstvu poslije zahtijeva Delfin Boel. Bivši suveren je to najprije odbio.

Delfin Boel, belgijska vizuelna umjetnica koja ima 51 godinu, tvrdi da je rođena iz duge veze 60-ih i 70-ih godina, koju je imala njena majka Sibil de Selis Lonšan sa Albertom Drugim, tada prestolonasljenikom, koji je od 1959. u braku sa Paolom Rufo di Kalabrijom.

Bivši kralj, koji je vladao od 1993. do 2013. godine i koji je otac sadašnjeg kralja Filipa, demantovao je da je imao takvu vezu. Međutim, Albert Drugi je priznao da je imao krizu u braku sa Paolom baš u vrijeme koje mu se pripisuje da je bio u vezi sa majkom Delfin Boel.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.