Podaci o ličnosti građana u Crnoj Gori biće zaštićeni kao u EU
Foto: MUP CG

MUP izradio novi Zakon

Podaci o ličnosti građana u Crnoj Gori biće zaštićeni kao u EU

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore izradilo je novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.

Kako navode iz MUP-a zaštita ličnih podataka je jedno od osnovnih ljudskih prava.

"Kako bi se osiguralo poštovanje tog prava,MUP je izradio novi Zakon koji će biti usklađen sa GDPR uredbom(Opšte pravilo o zaštiti podataka),a podaci o ličnosti građana Crne Gore biće zaštićeni na isti način kao u Evropskoj uniji", saopšteno je iz MUP-a.

Zaštita ličnih podataka je jedno od osnovnih ljudskih prava. Kako bi se osiguralo poštovanje tog prava,@MupCg je izradio novi Zakon koji će biti usklađen sa #GDPR uredbom,a podaci o ličnosti građana #CrnaGora biće zaštićeni na isti način kao u #EU. @VladaCG pic.twitter.com/qdjaUlsXH1

— mupCG (@MupCg) January 28, 2020

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.