Pronađeno tijelo tragično nastradalog pilota
Ilustracija

Vojska Hrvatske našla olupinu

Pronađeno tijelo tragično nastradalog pilota

Pronađeno je tijelo nestalog pilota Tomislava Baturine i olupina helikoptera "Kiowa Warrior" koji se juče srušio u Zlarinskom kanalu kod Zablaća.

Ronioci Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus Hrvatske ratne mornarice oko 8 sati i 10 minuta pronašli su olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D koji se srušio juče u tragičnoj nesreći i tijelo pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva natporučnika Tomislava Baturinu, u šibenskom kanalu, ispred Zablaća.

Istraga je i dalje u toku te Povjerenstvo utvrđuje okolnosti ove tragične nesreće, saopšteno je iz MORH-a.

Ranije je javljeno da je potraga za drugim pilotom vojnog helikoptera "Kiowa warrior", koji se srušio u more u Hrvatskoj, trajala je cijelu noć, a planirano je i da se nastavi i u toku dana.

Za pilotom je juče poslepodne tragalo sedam brodova i helikopter, a uveče su u potragu bila uključena i dva broda i podvodno vozilo Hrvatske ratne mornarice (HRM), kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova i spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Ranije juče pronađeno je tijelo bojnika Marina Klarina.

Helikopter Vojske Hrvatske srušio se juče ujutru u more između Zablaća i Zlarina.

Nesreća se dogodila tokom trenažnog leta.

Helikopter je pao u more pola sata nakon polijetanja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.