Stefanović: Vučić uskoro sa Đukanovićem u cilju smirivanja tenzija
Nebojša Stefanović

Stefanović: Vučić uskoro sa Đukanovićem u cilju smirivanja tenzija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kaže da očekuje da će predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić uskoro razgovarati sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Kako navodi, to je u cilju zaštite srpskog naroda u Crnoj Gori i smirivanja tenzija.

Stefanović je za RTS, nakon što je Vučić sinoć održao hitan sastanak sa zvaničnicima zaduženim za bezbjednost, a zbog pogoršane situacije u regionu, rekao da se mora raditi na tome da se vrati mir i da se smanje tenzije, jer se tako hladne glave.

"Ti razgovori jesu potrebni i očekujemo da će Vučić u tom cilju razgovarati sa Đukanovićem, kako bi se zaštitili interesi srpskog naroda u Crnoj Gori. Očekujem vrlo brzo taj razgovor", rekao je Stefanović.

On je kazao da Srbija nije srećna zbog jučerašnjih sukoba, kada je mladić pretučen u Podgorici i dodao da žele da razgovaraju sa vlastima u Crnoj Gori kako bi se utvrdilo šta se dogodilo i spustile tenzije.

"Čekaćemo zvanične informacije, ali zbog zabrinutosti da je moguće da je napad etnički motivisan, naravno da ćemo imati političku reakciju. Ali i ta politička reakcija je umjerena i traži smirivanje tenzija i da se ta situacija promijeni", rekao je Stefanović.

Upitan da li je BIA tražila podatke od crnogorskih agencija, Stefanović je rekao da neće da komentariše konkretne mjere, ali da će država uraditi svoj posao u skladu sa politikom Aleksandra Vučića, odnosno politikom mira i stabilnosti.

Na pitanje da li su Srbi u Crnoj Gori bezbjedni, Stefanović je rekao da ne želi da ulazi u kvalifikacije bez sagledavanja cijele situacije.

"Ne možemo da kažemo da smo zadovoljni razvojem situacije, kad postoji jedna polomljena glava i incident, nasilje na ulici", rekao je Stefanović.

On je naveo da je sinoć na sastanku predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je zabrinut i zbog uriniranja na srpsku trobojku i izostanka reakcije crnogorskih vlasti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.