Vazduh najzagađeniji u Pljevljima
Ilustracija

Podaci za juče i danas

Vazduh najzagađeniji u Pljevljima

Najveće, maksimalne koncentracije PM10 čestica izmjerene su tokom jučerašnjeg dana i današnjeg dana u Pljevljima, saopšteno je iz Agencije za zaštitu prirode i životne sredine.

Podaci sa automatskih stanica za praćenje kvaliteta vazduha u okviru Državne mreže, pokazuju da je u južnom regionu (primorska oblast – stanice se nalaze u Baru i Kotoru), kvalitet vazduha bio veoma dobar i da nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti ni jednog polutanta.

U centralnom i sjevernom regionu koncentracije PM10 čestica su varirale tokom dana.

"Najveće, maksimalne koncentracije izmjerene tokom jučerašnjeg dana (26.01.) su u 20 časova u Pljevljima 364 µg/m3", kažu iz Agencije.

Napominju i da su mjerenja na automatskoj stacionarnoj stanici Gagovića imanje u Pljevljima bila u prekidu od 20 časova  26.01. do 9 časova 27.01. zbog problema u napajanju električnom energijom.

Nakon intervencije na terenu, mjerenja su nastavljena i podaci o kvalitetu vazduha su dostupni na sajtu Agencije. U 00 časova u Podgorici je izmjereno 238,2 µg/m3, u 23 časa u Bijelom Polju  313,9 µg/m3 i u 10 časova u  Nikšiću 156,1 µg/m3.

Minimalne, najmanje  izmjerene koncentracije tokom jučerašnjeg dana su:

u 07 časova u Pljevljima 54,7 µg/m3

u 22 časa u Podgorici 21,4 µg/m3

u 09 časova u Bijelom Polju  41,2 µg/m3 i

u 23 časova u  Nikšiću 9,3 µg/m3.

Prema poslednjim podacima sa mjernih stanica, od 17 časova, koncentracija PM10 čestica iznosi:

U Pljevljima 250,9 µg/m3

U Podgorici 11,8 µg/m3

U Bijelom Polju 172,7 µg/m3 i

U Nikšiću 23,9 µg/m3.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.