Milo Đukanović

Đukanović poručio

"Naša obaveza da se Holokaust nikad ne ponovi"

Crna Gora ostaje trajno posvećena obavezi da se zločin Holokausta nikad ne ponovi, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je na Tviter profilu podsjetio da su na današnji dan prije 75 godina, sovjetske trupe su oslobodile zloglasnu fabriku smrti, logor Aušvic-Birkenau.

“Sjećanje je naša obaveza, a naša odgovornost je da osiguramo da se zločin Holokausta nikada ne ponovi. CrnaGora ostaje tome trajno posvećena”, kazao je predsjednik Crne Gore.

Nacistički logor smrti Aušvic u Poljskoj u kojem je ubijeno više od milion Jevreja, Poljaka i pripadnika drugih naroda oslobodila je Crvena armija 27. januara 1945.

Aušvic je prvobitno bila poljska kasarna u južnoj Poljskoj. Nacistička Njemačka izvršila je invaziju i okupirala Poljsku u septembru 1939. godine, a u maju 1940. godine pretvorila ovu lokaciju u zatvor za političke zatvorenike.

Kad je Aušvic konačno oslobođen, imao je više od 40 logora i podlogora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.