Ivović pojasnio zašto je pobjeda protiv Hrvatske slađa: Meni je bila motivacija kao da igram finale

Ivović pojasnio zašto je pobjeda protiv Hrvatske slađa: Meni je bila motivacija kao da igram finale

Najbolji crnogorski vaterpolista Aleksandar Ivović kaže da bronza, preko Hrvatske, nije mogla da se osvoji bez drame.

Junak velikog preokreta "ajkula" iz četiri gola zaostatka bio je Ivović pogotkom minut prije kraja, svojim petim za 10:9.

Odmah posle meča Ivović nije krio zadovoljstvo pred srpskim novinarima.

"Izgleda da je moralo kroz dramu. Cijelo takmičenje je tako. Ličilo je na naš meč iz grupe kada smo gubili 10:5, a sada je bilo 7:3. Vjerovali smo i u tokom zaostatka", rekao je Ivović.

Uspeh Crnogoraca je veći kada se zna da gro tima je prvi put osvojio medalju sa reprezentacijom.

"Neće shvatati koliko im to znači", naveo je Ivović, prije nego što se osvrnuo na sam tok utakmice.

"Motiv je presudio. I u najavi utakmice sam rekao da ćemo da više "grizemo" nego oni. Vidjeli ste da nismo gubili nadu, to je zbog želje i motivacije mnogih naših igrača".

Sjajni šuter proradio je u najbitnijem trenutku za Crnu Goru i to nakon slabog izdanja protiv Mađarske u polufinalu.

"Meni je bila motivacija kao da igram finale, posebno jer sam četiri puta gubio za bronzu. Šutevi su mi ušli, vjerovao sam i imao samopouzdanje iako sam u polufinalu šutirao 0/6. Tako to rade veliki igrači i lideri ekipe. Drago mi je da su saigrači vjeruju u mene".

Obrazložio je i zašto je pobjeda slađa.

"Nije zato što je Hrvatska, već jer od kada igram za Crnu Goru najmanje puta smo je pobjeđivali. Samo mi je zbog toga drago", zaključuje Ivović.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.