Dragan Mitrović

Mitrović poručio

"Na litijama nema mjesta političkim i nacionalnim obilježjima"

Starješina hrama Hristovog vaskrsenja Dragan Mitrović poručio je kako su litije molitvena sabranja u kojima, kako kaže, ne bi trebalo da ima mjesta političkim, nacionalnim koreografijama.

"Nažalost, u prethodnoj litiji, na momente, smo imali situaciju da od skandiranja i navijanja nije se mogla čuti molitva i Sveto jevanđelje. Ne možemo a da ne uočimo da je takav vid protesta veoma podložan zloubotrebi i da se iskrena i dobronamjerna energija, naročito kod mladih, lako može izmanipulisati kako bi veličanstvene Crkvene Litije dobile političke dimenzije. Kao takve one bi bile pretvorene u snažno oružje protiv Crkve, što sigurni smo niko dobronamjeran ne želi", poručio je Mitrović, saopšteno je iz Mitropolije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.