Autobus pun kineskih turista iz Vuhana stigao u Hrvatsku
Foto: Printscreen

Oni su na tlo Evrope doputovali avionom i to u Milano

Autobus pun kineskih turista iz Vuhana stigao u Hrvatsku

Juče nešto prije podneva na granični prelaz Bregana stigao je autobus pun kineskih turista iz Vuhana, kineskog grada iz kojega je krenula epidemija koronavirusa, piše Index.

Prema informacijama koje imaju, oni su na tlo Evrope doputovali avionom i to u Milano, odakle su autobusom stigli u Hrvatsku, a prije toga su u milanskoj vazdušnoj luci prošli tzv. skrining stanja organizma. Niko nije imao simptome bolesti.

Na Bregani su zaustavljeni i tu su dobili uputstva šta moraju da rade ako primijete simptome.

Vozač autobusa dobio je broj epidemiologa kojem se mora javiti ako primijeti da neko od putnika ima simptome koronavirusa.

S događajem je upoznat i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.