Turska: Broj poginulih u zemljotresu porastao na 29 , trudnica deset sati bila ispod ruševina (VIDEO)
Foto: AA

Turska: Broj poginulih u zemljotresu porastao na 29 , trudnica deset sati bila ispod ruševina (VIDEO)

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama Turske (AFAD) saopštila je da je broj poginulih u zemljotresu koji je u petak pogodio grad Elazig, na istoku Turske, porastao na 29.

U akcijama spašavanja kojima je koordinirao AFAD, nakon zemljotresa u gradu Elazigu u Turskoj ispod ruševina su do sada spašene 43 osobe, među kojima je i jedna trudnica koja je bila desetak sati ispod ruševina

U saopštenju se navodi da se nakon snažnog zemljotresa ljekarima za pomoć obratilo 1.466 osoba, dok je na području pogođenom zemljotresom postavljeno 8.565 šatora za ugrožene građane.

Prema najnovijim podacima, u zemljotresu su urušene ukupno 72 zgrade, 514 su pretrpjele ogromnu, a 409 manju štetu.

"Nakon velikog zemljotresa zabilježeno je još 14 zemljotresa iznad četiri stepena i 462 manja potresa. Nastavljaju se aktivnosti pružanja pomoći ugroženim stanovnicima", dodaje se u saopštenju AFAD-a.

Još se navodi da u centralnim dijelovima Elaziga i dalje traje potraga i akcija spašavanja za preživjelima.

Epicentar potresa jačine 6,8 stepeni po Rihteru je registrovan u petak u 20.55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom. Zemljotres se osjetio i u okolnim gradovima, te na području sjevernih dijelova Sirije i Iraka.

Anadolija

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.