Četiri osobe zatečene u krivolovu
Foto: NPCG

NPCG

Četiri osobe zatečene u krivolovu

U vanrednoj akciji u cilju suzbijanja nelegalnih aktivnosti na teritoriji Nacionalnog parka Skadarsko jezero, četiri osobe zatečena su u nelegalnom izlovu ribe u reonu Gostiljske rijeke, saopšteno je iz NPCG-a.

Kako se dalje navodi, u akciji je pored zaposlenih u NP učestvovao i pripadnik Uprave policije, dok je uspješnoj realizaciji ove akcije veliki doprinos dao i Monitoring centar i termalna kamera uz pomoć kojih su locirana lica zatečena u nelegalnim aktivnostima.

Dodajući , od četiri osobe oduzeta su dva plovila, dva vanbrodska motora, dvije akumulatorske baterije, električni prevarač, plinska lampa, plinska boca, osti i 35 kilograma ribe.

"Lica zatečena u nezakonitom izlovu ribe predata su na dalje postupanje nadležnim državnim organima", kazali su iz NPCG.

Podsjećajući da je shodno Naredbi Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov, od 21. januara 2020. godine na Skadarskom jezeru zabranjen ulov svih vrsta riba i drugih vodenih organizama, do poboljšanja hidroloških prilika.

Takođe, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore uspostavilo je i Call centar kako bi omogućili savjesnim građanima da prijave nelagne aktivnosti u parkovima. Građani putem poziva na broj telefona 067/000-825 mogu tokom 24 časa prijaviti sve uočene nelegalne aktivnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.