Slovački ministar poslije demoliranja lokala podnio ostavku
Slovačka

Pod uticajem alkohola

Slovački ministar poslije demoliranja lokala podnio ostavku

Slovački ministar ekologije saopštio je da podnosi ostavku nakon što je navodno pijan s bratom učestvovao u demoliranju kineskog restorana u Bratislavi u srijedu.

Laslo Solimos je uhapšen zbog napada na restoransko osoblje i uništavanje namještaja, a kako navodi policija, jedan radnik restorana je poslije napada zatražio ljekarsku pomoć.

Policija nije objavila identitet počinioca, a portal Pluska.sk prenijela je u noći između srijede i četvrtka da je izgrednik Solimos - član mađarsko-slovačke stranke Most Hid, prenosi Hina.

Prema medijskim navodima, uhapšena pijana osoba glasno je protestovala zbog privođenja tvrdeći da je ministar ekologije.

Slovački premijer Peter Pelegrini u četvrtak je pozvao Solimosa i zatražio javno izvinjenje.

Ministar je nakon toga susreta objavio da podnosi ostavku, ali je odbio da odgovara na novinarska pitanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.