Nadal se prošetao do osmine finala, čeka nas klasik u daljem nastavku takmičenja
Rafael Nadal

Monfis protiv Tima

Nadal se prošetao do osmine finala, čeka nas klasik u daljem nastavku takmičenja

Španac Rafael Nadal ekspresno je obezbijedio plasman u osminu finala Australijan Opena pošto je u 3. kolu pobijedio sunarodnika Pabla Karenja-Bustu sa 3:0, po setovima 6:1, 6:2 i 6:4.

Prvi igrač svijeta za sat i 38 minuta provedenih na terenu u Melburnu iskoristio je pet od deset brejk lopti, dok rivalu nije dopustio nijednu priliku da mu oduzme servis.

Rafa je u ranoj fazi prva dva seta dolazio do brejka i potom još jednom oduzimao servis Karenju-Busti. Trideseti igrač svijeta je u trećem setu pružio jači otpor prošlogodišnjem finalisti, ali je Nadalu jedan brejk, kod rezultata 2:2, bio dovoljan da napravi poslednji korak na putu do plasmana u osminu finala, prenosi N1.

Nadal će se u sledećoj rundi sastati sa boljim iz duela Nik Kirjos - Karen Hačanov i nema sumnje da bi i Australijanac i Rus u svojim najboljim izdanjima mogli da naprave problem prvom igraču svijeta.

Španac je jedinu titulu u Melburnu osvojio 2009. godine.

Francuz Gael Monfis zaustavio je kvalifikanta Ernesta Gulbisa iz Letonije, trenutno tek 256. igrača sveta. Deseti nosilac je slavio 7:6 (2), 6:4, 6:3 za nešto manje od dva ipo časa igre.

Tridesettrogodišnji Monfis je samo u prvom setu imao problema sa Gulbisom, ali je tajbrejk odigrao gotovo perfektno. U prva tri gema drugog seta viđena su tri brejka, Monfis je kod rezultata 5:3 spasao još jednu brejk loptu i ubrzo duplirao prednost. Letonac se u trećem setu dobro držao do rezultata 4:3, kada je deseti igrač svijeta napravio prvi od dva uzastopna brejka i meč priveo kraju.

Monfis je najbolji rezultat u Melburnu ostvario 2016. plasmanom u četvrtfinale, dok je prošle godine poražen u drugom kolu.

Njegov sledeći rival će biti Dominik Tim. Austrijanac je u četiri seta bio bolji od Amerikanca Tejlora Frica - 6:2, 6:4, 6:7 (5), 6:4 za dva časa i 50 minuta.

Peti teniser svijeta je plasmanom u četvrto kolo ponovio najbolji rezultat na Australijan Openu, koji je ostvario 2017. i 2018.

Rus Andrej Ruboljov, trenutno 16. igrač svijeta, savladao je Belgijanca Davida Gofana 2:6, 7:6 (3), 6:4, 7:6 (4) za tri časa i jedan minut i prvi put u karijeri plasirao se u osminu finala prvog Gren slem turnira u sezoni.

Interesantan je podatak da je Gofan napravio brejk više od protivnika (5-4), ali je 22-godišnji Rus u tajbrejku drugog i četvrtog seta.

Rubljov će se u borbi za plasman u četvrtfinale sastati sa boljim iz duela Aleksander Zverev (7) - Fernando Verdasko.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.