Poreska inspektorka Đurović puštena da se brani sa slobode
Ilustracija

Poreska inspektorka Đurović puštena da se brani sa slobode

Inspektorka Poreske uprave, područne jedinice Podgorica, Nevenka Đurović, puštena je da se brani sa slobode nakon što je sudija za istrage podgoričkog Višeg suda ukinuo rješenje o zadržavanju do 72 sata, koje je u četvrtak donijelo Specijalno tužilaštvo.

Njen advokat Novak Ražnatović, kazao je Pobjedi da je uvažena žalba koju je uložio na rješenje Specijalnog tužilaštva o zadržavanju do 72 sata i Đurović je puštena na slobodu, piše agencija Mina.

Đurović je sa još sedam osoba uhapšena u četvrtak u nastavku akcije Klap, zbog sumnje da je pripadnik kriminalne organizacije čiji su članovi zloupotrebom položaja i falsifikovanjem isprava oštetili državni budžet za 3,5 miliona eura.

Osim Đurović, sudija Višeg suda u petak je ukinuo rješenja o zadržavanju za još tri osobe, koje su uhapšene u četvrtak.

Pored Đurović u četvrtak su uhapšene načelnica i rukovoditeljka odječjenja za inspekcijski nadzor Poreske uprave, područne jedinice Podgorica, Stanislava Martinović i Rajka Simonović, kao i bivša sekretarka i savjetnik u Ministarstva finansija Marina Perović i Dragan Vujošević.

U akciji su uhapšeni i osnivač i izvršni direktor preduzeća Braća Kolić i Migi iz Bijelog Polja, Refad Kolić, osnivač i izvršna direktorka kompanije Trend Trade iz Podgorice Tamara Kovačević, kao i odgovorno lice podgoričke kompanije Okov Bojan Rašović.

Svima je nakon saslušanja u tužilaštvu, osim Tamari Kovačević, određeno zadržavanje do 72 sata.

Krivičnom prijavom obuhvaćeno je i pet službenika Poreske uprave u Podgorici i šest odgovornih u preduzećima.

Shodno Zakonu o krivičnoj odgovornosti pravnih lica, istom krivičnom prijavom obuhvaćene su i kompanije Braća Kolić, Migi i Trend Trade.

Aktuelni i bivši visokopozicionirani službenici Poreske uprave i Ministarstva finansija su, kako se osnovano sumnja, zajedno sa odgovornim osobama u kompanijama koje su pod istragom osnovali kriminalnu organizaciju kako bi zloupotrebom položaja i falsifikovanjem izvještaja ostvarili imovinsku korist u vidu nezakonitog povraćaja poreza na PDV kredita.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.