Viši sud još nije odlučio hoće li Kneževiću skinuti nanogicu
Milan Knežević

Viši sud još nije odlučio hoće li Kneževiću skinuti nanogicu

Poslanik Demokratskog fronta se Višem sudu žalio na presudu sutkinje Željke Jovović koja je odlučila da četvoromječenu kaznu "odrobija" u prostorijama u kojima stanuje - kućnom pritvoru.

Vijeće Višeg suda još nije odlučilo o žalbi Milana Kneževića na presudu Osnovnog suda kojom mu je izrečena kazna četvoromjesečnog kućnog pritvora.

To je "Vijestima" saopštila savjetnica za odnose sa javnošću tog suda Aida Muzurović.

"Predmet protiv okrivljenog M. K., Višem sudu u Podgorici dostavljen je radi odlučivanja po žalbi na prvostepenu presudu. Predmet je metodom slučajne dodjele dat u rad sudiji izvjestiocu, Branki Bošković. Predmet je u radu", objasnila je ona.

Knežević i poslanici Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović, Branko Radulović i Marina Jočić osuđeni su zbog nasilničkog ponašanja prema kolegama iz Demokratske partije socijalista (DPS) i remećenja javnog reda i mira u Skupštini.

Njima se sudilo zbog incidenta u holu Skupštine, nakon skidanja imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Prema optužnom predlogu, oni su 15. februara 2017. godine vrijeđali i nasrtali na poslanike DPS-a Miodraga Vukovića, Aleksandru Vuković, Miodraga Boba Radunovića i Ljuiđa Škrelju.

Knežević se Višem sudu žalio na presudu sutkinje Željke Jovović koja je odlučila da četvoromječenu kaznu "odrobija" u prostorijama u kojima stanuje - kućnom pritvoru.

Nakon izricanja presude ona je objasnila da bi Knežević mogao biti premješten u zatvor ukoliko jednom napusti stan u trajanju dužem od šest sati ili dva puta u trajanju do šest sati.

Kućni pritvor može napustiti samo u slučajevima predviđenim zakonom.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.