Ministarstvo zdravlja okuplja crnogorske ljekare iz dijaspore: Susreti 17. i 18. septembra
ilustracija

Ministarstvo zdravlja okuplja crnogorske ljekare iz dijaspore: Susreti 17. i 18. septembra

Ministarstvo zdravlja, pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, organizator je prvih susreta pod nazivom „Ljekari iz Crne Gore u dijaspori“, koji će se održati 17. i 18. septembra ove godine.

Osnovna misija organizacije ovako velikog i značajnog događaja, koji će okupiti na stotitne ljekara koji su crnogorski državljani ili su porijeklom iz Crne Gore, a žive u inostranstvu, jeste razmjena informacija i iskustava o funkcionisanju i organizaciji zdravstvenih sistema različitih država, razmjene znanja i iskustava između ljekara, održavanja redovne komunikacije sa našim ljekarima koji su radno aktivni u dijaspori, kao i jačanje saradnje Crne Gore sa svojom dijasporom, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Podsjećaju da shodno Zakonu o saradnji Crne Gore sa dijasporom – iseljenicima “dijasporom - iseljenicima smatraju se crnogorski državljani i druga lica porijeklom iz Crne Gore, koji žive u inostranstvu i koji Crnu Goru doživljavaju kao svoju matičnu državu ili državu porijekla i baštine je kao demokratsku, nezavisnu, suverenu i građansku.”

S tim u vezi, pravo prijave imaju svi doktori medicine koji su crnogorski državljani ili doktori medicine (ne uključuje farmaceute i stomatologe) porijeklom iz Crne Gore koji žive u inostranstvu i Crnu Goru doživljavaju kao svoju matičnu državu ili državu porijekla, a radno su aktivni u inostranstvu.

Cilj nam je da poziv bude vidljiv i dospije do što većeg broja ljekara, koji vode porijeklo iz Crne Gore, pa je u tom smislu od velikog značaja i pomoć medija, kao i javnih institucija i svih građana, kako bi informaciju o organizaciji susreta dobili svi ljekari sa naših prostora.

Prijavni formular se može preuzeti na sajtu Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.