BP: U junu počinje izgradnja šetališta i regulacija korita rijeke Lim
Sa javne rasprave

BP: U junu počinje izgradnja šetališta i regulacija korita rijeke Lim

Početak radova na realizaciji projekta regulacije korita rijeke Lim i izgradnje šetališta u centralnoj zoni počeće u junu ove godine, saopštio je Momčilo Blagojević iz Direktorata za vodoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja na glavnoj raspravi u Bijelom Polju.

On je predstavio detalje projekta i istakao da se čitav postupak vodi u skladu sa procedurama Svjetske banke i da su u toku javne konsultacije društvenog okvira.

„Opština Bijelo Polje će imati benefite kroz uređenje korita rijeke Lim, dok je projektom planirano uređenje lijeve i desne obale rijeke Lim u centralnom dijelu grada. U toku je priprema glavnog projekta za desnu obalu Lima, gdje ćemo imati sveobuhvatan okvir za opštinu Bijelo Polje. Sredstva za realizaciju ovog projekta če biti operativna u martu, a realizacija će početi u junu mjesecu ove godine“ - zaključio je Blagojević, prenosi opštinski sajt.

Projekat regulacije korita rijeke Lim će biti realizovan kroz kreditni aranžman Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja sa Svjetskom bankom.

Osim Bijelog Polja, koristi od ovog projekta će imati i druge opštine kroz koje protiču rijeke Lim i Grnčar, od Gusinja do Bijelog Polja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.