Đoković ponosan na svoju etičku odluku da ne jede meso (VIDEO)
Novak Đoković

Ishrana na bazi biljaka

Đoković ponosan na svoju etičku odluku da ne jede meso (VIDEO)

Ponosan sam što sam prestao da jedem meso, jer je to prije svega bila etička odluka i ne samo stvar ishrane. Iako su me mnogi kritikovali i sumnjali, uspio sam – istakao je Novak Đoković.

Srpski teniser rekao je na konferenciji  posle pobede nad Japancem Jošihitom Nišiokom da je veoma zadovoljan što uspjeva da igra na vrhunskom nivou, imajući u vidu da mu je ishrana na bazi biljaka već četiri i po godine.

Prema Đokovićevim riječima, bilo je dosta kritika na njegov račun, a mnogi su sumnjali i nisu vjerovali da će uspjeti.

„Prošao sam kroz brojne faze prilagođavanja na taj stil života, jer to nije samo ishrana. Tu postoje brojni etički razlozi i savJest o tome šta se dešava u životinjskom svijetu i način na koji se životinje uzgajaju i kolju“, istakao je Đoković, prenosi Rts.

Osim toga, dodao je i da stočarstvo ima velikog uticaja na klimatske promjene.

„Zbog svega toga, nije to samo pitanje promjene ishrane, već načina života. To je nešto na šta sam ponosan. Nadam se da ću inspirisati druge ljude i sportiste i pokazati im da je moguće da se dobro oporavite i da imate snage sa ovakvom ishranom“, naveo je srpski teniser.

 


 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.