Danas Dan žalosti u Rožajama zbog tragične smrti dva mladića
Foto: Cazin.net

Danas Dan žalosti u Rožajama zbog tragične smrti dva mladića

Predsjednik Opštine Rahman Husović donio je Odluku da se 24. januar proglasi Danom žalosti u Rožajama, zbog tragične smrti dvojice mladića iz tog grada u udesu na Ibarskoj magistrali.

“Kao čovjek i roditelj duboko sam potresen tragičnom smrću naših sugrađana rhm. Erdana Husovića i Selmina Halilovića. Na neizmjernu žalost cijele zajednice, ugasila su se dva mlada života kojih ćemo se samo po dobru sjećati. Opština Rožaje saosjeća sa porodicama i prijateljima nastradalih i stajaće čvrsto uz njih u ovim danima tuge koja nas je iznenada zadesila”, kazao je Husović.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na području Rožaja.

"Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti.

Za vrijeme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnom mjestu", navodi se u Odluci.

Dva mladića iz Rožaja, 1992. i 2002. godište, izgubila su život, a žena koja je bila sa njima u golfu (1971) je teško povrijeđena u udesu koji se 22. januara dogodio u mjestu Tavnik na Ibarskoj magistrali.

Kako se pretpostavlja, udes se dogodio kada je „golf“ crnogorske registracije, krećući se prema Preljini, prilikom preticanja kamiona kraljevačke registracije direktno udario u autobus kragujevačkog prevoznika „Vihor“ koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.