OO DPS Danilovgrad: Puna podrška državnom vrhu u očuvanju identiteta i suvereniteta CG
Sjednica OO DPS Danilovgrad

OO DPS Danilovgrad: Puna podrška državnom vrhu u očuvanju identiteta i suvereniteta CG

Sinoć je održana VI sjednica OO DPS Danilovgrad u proširenom sastavu, kojoj su pored članova OO prisustvovali, koordinator ispred Predsjedništva Partije, Časlav Vešović i koordinator ispred Izvršnog odbora Srđan Miljanić.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik OO Vukota Stanišić. Predsjednica lokalne uprave, Zorica Kovačević podnijela je izvještaj o realizaciji izbornog programa u prethodnoj godini koji je jednoglasno prihvaćen, saopšteno je iz Opštinskog odbora.

Konstatovano je, da je rukovodstvo Opštine profesionalno, krajnje odgovorno i domaćinski rukovodilo i upravljalo budžetom, što se kako navode odrazilo na finansijsku konsolidaciju, maksimalno izvršenje budžeta ali i realizovane i započete brojne investicije u sektoru putne, elektro i vodovodne infrastrukture, kulture, sporta i dr. oblasti, "koji će doprinijeti boljim uslovima života naših građana i otvaranju novih radnih mjesta".

ZoricaKovaevi

Opštinski odbor DPS Danilovgrad, dao je punu podršku državnom vrhu i rukovodstvu Partije da istraje u odbrani najvitalnijih državnih interesa i da radi na osnaživanju našeg identiteta.

"Demokratska partija socijalista je partija svih građana koji prihvataju naš program i Crnu Goru kao svoju domovinu i rade u interesu njenog sveopšteg prosperiteta.

Crna Gora je prepoznata na ovim prostorima, kao bastion vrijednosti, koje podrazumijevaju miran suživot i multietnički sklad svih vjera i nacija koje u njoj žive.

Zbog toga se kao neophodnost nameće očuvanje i nadogradnja svih tih vrijednosti koje smo vjekovima i u veoma teškim i burnim vremenima znali da sačuvamo.

Građani Danilovgrada ostaju posvećeni tome cilju i ne žele da ih iko prebrojava, i dijeli po bilo kom osnovu", navodi se u saopštenju DPS Danilovgrad.

U Crnoj Gori kako dodaju  ima mjesta za sve i nikom ne može da bude tijesno ako on to ne želi.

"Ali isto tako nikom ne damo za  pravo da se osjeća dominantan i da traži više jer pripada nekoj zajednici, vjerskoj ili bilo kojoj drugo, jer je Crna Gora kuća svih nas podjednako.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti upravo daje jednaka prava svima. Zakon je ispoštovao sve međunarodne standarde i konvencije u ovoj oblasti i usvojen u Skupštini Crne Gore kroz demokratsku proceduru, apsolutnom većinom.

Zakon obezbjeđuje jednaka prava svim vjernicima i vjerskim zajednicama. Zbog toga se  moramo argumentima i činjenicama suprostaviti dirigovanoj i zlonamjernoj manipulaciji cjelokupne javnosti, koja je proizvod onih koji ne žele dobro ni Crnoj Gori, niti narodu koji u njoj živi. Kao prioritet se u svemu tome nameće očuvanje mira, stabilnosti i multietničkog sklada", saopšteno je iz OO DPS Danilovgrad.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.