Uhapšen 31-godišnjak u Beranama: Lažno prijavio da mu je podmetnut eksploziv ispod vozila
Foto: Uprava policije

Uhapšen 31-godišnjak u Beranama: Lažno prijavio da mu je podmetnut eksploziv ispod vozila

Policija u Beranama zajedno sa Grupom za protivdiverzionu zaštitu izvršila je uviđaj u ulici Dušana Vujoševića u Beranama, po prijavi podnijetoj Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Berane od strane M.A. (31) da je primjetio ispod svog vozila paket za koji sumnja da je eksploziv.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, utvrđeno je da se radi o eksplozivu bez detonatorske kapisle, koji je bio pričvršćen magnetom za donji dio vozila, a koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

"Upoznat je nadležni tužilac koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, te naložio da se preduzmu dalje mjere i radnje u cilju identifikovanja izvršioca.

Sprovedena je kriminalistička obrada koja je ukazala na sumnju da je M.A. fingirao ovo krivično djelo, odnosno, sam postavio eksploziv ispod svog vozila", saopšteno je iz Uprave policije.

Tužilac je naložio da se M.A. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo lažno prijavljivanje.

"M.A. će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.