Egzekutori škaljaraca nosili silikonske maske?
ilustracija, foto: Uprava policije Crne Gore

Egzekutori škaljaraca nosili silikonske maske?

Očevici pucnjave u kojoj su u nedjelju u restoranu u Atini ubijene vođe škaljarskog klana Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43) ispričali su policiji da su ubice na licu imale marame, ali i nešto nalik na masku.

Istražitelji su pregledali snimke sa kamera okolnih objekata, ali, prema pisanju grčkih medija, nisu uspjeli da identifikuju ubice, niti pronađu automobil kojim su se dovezli, a potom i pobjegli.

"Interesantno je da se na snimcima pojavljuje i sivi automobil koji je, kako se vjeruje, bio pratnja osumnjičenima. Misteriozni sivi auto kružio je oko restorana tokom likvidacije. Ostao je u blizini i kada su četvorica napadača izašla i vratila se u džip, a tek poslije dva ili tri minuta napustio je mjesto zločina", otkrili su mediji i naveli da policija i dalje traga za stanovima koje su Dedović i Stamatović koristili u Atini.

"Njihove supruge odbijaju saradnju sa policijom. Iako tvrde da ne znaju gdje su im muževi stanovali, policija u to ne vjeruje", otkrili su izvori.

Kako je Kurir pisao, vjeruje se da su plaćenici uspjeli da pronađu "škaljarce" prateći njihove žene, koje su sa djecom došle u Atinu 25. decembra 2019.

"Sumnja se da su ih ubice pratile svakodnevno otkako su im supruge 25. decembra stigle u Atinu. Poslije ubistva Marka Vukovića prošlog petka na Bežanijskoj kosi, najvjerovatnije je odlučeno da i Dedović i Stamatović budu ubijeni na isti način, na javnom mjestu i pred djecom, i to u isto vreme, oko 18.30", kaže izvor i podsjeća da je Vuković bio kum vođe kavačkog klana.

Kamere u restoranu nisu radile, ali su one na okolnim objektima snimile četvoricu muškaraca koji su bili obučeni u vojničke pantalone i crne kratke jakne kako s kapama ulaze u restoran, prilaze stolu za kojim su sjedile dvije porodice i nemilosrdno pucaju.

Zapljena u Crnoj Gori, oduzete dvije maske

Crnogorska policija nedavno je izrazila zabrinutost zbog toga što kriminalci sve češće prilikom likvidacija koriste silikonske maske.

"One znatno otežavaju identifikaciju izvršioca, čak i kada se zločin dogodi pred svjedocima. Ipak, to ne znači da je nemoguće otkriti počinioca, jer postoje i druge metode, kao što su raspoznavanje glasa, otisak prsta, DNK - kaže izvor Kurira, i podsjeća da je crnogorska policija prije dvije godine od pripadnika kotorskog klana zaplijenila dvije silikonske maske.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.