Prvi reket svijeta i dalje u igri: Opravdala ulogu favorita, dvije bivše prvakinje završile turnir
Serena Vilijams

Vilijamsova i Voznjacki ispale u osmini finala

Prvi reket svijeta i dalje u igri: Opravdala ulogu favorita, dvije bivše prvakinje završile turnir

Kineska teniserka Vang Đang plasirala se u osminu finala Australian opena pošto je u noći između četvrtka i petka pobijedila Amerikanku Serenu Vilijams sa 2:1 (6:4, 6:7, 7:5). Meč je trajao dva sata i 43 minuta. Naredna rivalka Kineskinji biće Ons Žaber iz Tunisa.

Žaber je plasman u osminu finala ostvarila pošto je pobijedila nekadašnju prvu teniserku svijeta, Dankinju Karolinu Voznjacki sa 2:1 (7:5, 3:6, 7:5). Taj meč je trajao dva sata i deset minuta.

Prva teniserka svijeta Ešli Barti opravdala je ulogu favorita i pobijedila Elenu Ribakinu iz Kazahstana sa 2:0 (6:3, 6:2). Meč je trajao sat vremena i 19 minuta. U sljedećem kolu Barti će igrati protiv Amerikanke Alison Riske koja je eliminisala Njemicu Juliju Gerges sa 2:1 (1:6, 7:6, 6:2).

Češka teniserka Aleksandra Kvitova pobijedila je Ruskinju Ekaterinu Aleksandrovu sa 2:0 (6:1, 6:2). Meč je trajao tačno sat vremena. U osmini finala ona će igrati protiv Marie Sakari iz Grčke, koja je ranije eliminisala Amerikanku Medison Kiz sa 2:0 (6:4, 6:4).

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.