Požar u nikšićkoj Župi pod kontrolom
Foto:Twiter

Požar u nikšićkoj Župi pod kontrolom

Požar na području Gornjeg Morakova u nikšićkoj Župi je pod kontrolom i objekti nijesu ugroženi, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja u Nikšiću, Veselin Gardašević.

On je agenciji MINA rekao da stanje na području Gornjeg Morakova nije alarmantno, kao i da se radi o nepristupačnim terenu gdje je požar aktivan već nekoliko dana.

“Vjetar je u popodnevnim satima stao i požar je pod kontrolom. Naše ekipe će sjutra opet otići na teren”, naveo je Gardašević.

On je naveo da su u stalnom kontaktu sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), kao i sa mještanima.

Iz MUP-a su kazali da su u gašenje požara uključeni avioni Avio-helikoterske jedinice tog resora.

Požar je, kako su naveli, bio aktivan i prethodnih dana, ali u značajno manjem intenzitetu.

„Tokom dana, zbog promjene pravca i jačine vjetra, ugrozio je veći kompleks šume i domaćinstava“, rekli su iz MUP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.