U Kliničkom centru Crne Gore zabrana posjeta od sjutra
Ilustracija

Po preporuci Instituta za javno zdravlje

U Kliničkom centru Crne Gore zabrana posjeta od sjutra

U Kliničkom centru Crne Gore od sjutra će biti obustavljene posjete hospitalizovanim bolesnicima, najavljeno je iz te zdravstvene ustanove.

Kako su obrazložili, zabrana posjeta je u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ), a usled registrovanog povećanja aktivnosti virusa gripa kao i povećanja broja oboljelih od bolesti koje se manifestuju simptomima gripa na teritoriji Crne Gore.

„Informacije o zdravstvenom stanju pacijenata članovi uže porodice (supružnik, roditelji ili djeca) mogu dobiti na matičnom odjeljenju putem telefona svakog dana u periodu od 14 do 15 sati“, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će obustava posjete trajati do poboljšanja epidemiološke situacije.

Oni su napomenuli da će o epidemiološkoj situaciji oboljelih od gripa, bolesti nalik gripu, akutnih respiratornih infekcija kao i teških respiratornih infekcija, Institut za javno zdravlje Crne Gore redovno informisati javnost i zdravstene ustanove.

„Molimo građane za razumijevanje i saradnju, kao i da se pridržavaju preporuka ljekara u cilju smanjenja obolijevanja od gripa“, zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.