Prerušeni u policajce pokušali da otruju Vukotića cijanidom u zatvoru
Jovan Vukotić

Prerušeni u policajce pokušali da otruju Vukotića cijanidom u zatvoru

Četvorica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su pripremali ubistvo Jovana Vukotića , vođe “škaljarskog klana”, tako što su pokušali da ga otruju cijanidom, piše beogradski “Blic”.

Vukotić trenutno boravi u Centralnom zatvoru u Beogradu, a prema navodima Blica, uhapšeni muškarci pokušali su da mu podmetnu natrijum-cijanid u hranu koji bi ga, u slučaju da je dospio u organizam, ubio za minut.

Blic piše da je pokušaj likvidacije Vukotića, otkriven je prije mjesec dana, kada su četiri osobe uhapšene. Navodno, oni su obučeni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu obično donosi ručak iz jednog beogradskog restorana.

"Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provjere šta se nalazi u paketu namijenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj posjeti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i uslijedilo je hapšenje", navodi Blic pozivajući se na neimenovane izvore.

Osim lažnih policijskih prsluka, sa oznakama UKP, kačketa i policijske značke, koja je ukradena još 2006, kod njih je nađeno i oružje.

"Tada je kod njih pronađena i sumnjiva supstanca, a vještačenjem je utvrđeno da je riječ o opasnom otrovu, cijanidu. Da su uspjeli da cijanid ubace u hranu, nema sumnje da bi, i pored velikog i pojačanog obezbjeđenja koje Vukotić ima u ćeliji, uspjeli u svojoj nameri", kaže izvor Blica i napominje da svaki pritvorenik ima pravo da dobija hranu od kuće ili iz restorana.

Više tužilaštvo: Ispituje se da li je planirano ubistvo Vukotića cijanidom

Više javno tužilaštvo u Beogradu istražuje slučaj četvorice muškaraca D. B, D. M, J. N. i M.N koji su prije mjesec dana uhapšeni sa oružjem i policijskim uniformama.

Istraga se vodi protiv D. B, D. M, J. N. i M. N. zbog nedozvoljenog nošenja oružja, imajući u vidu da je prilikom hapšenja pronađeno nekoliko pištolja, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš. Pored ovog djela D. M. se tereti i za napad na službeno lice prilikom hapšenja, dodala je Bjeloš.

U vozilu je, prilikom hapšenja, pronađena tečnost za koju je veštačenjem utvrđeno da se radi o natrijum-cijanidu, rekla je Bjeloš, a sada se čeka DNK vještačenje koje treba da utvrdi da li tečnost pripada osumnjičenima, kao i kako su namjeravali da je upotrijebe, odnosno da li su imali namjeru pripremanja ili izvršenja ubistva Vukotića.

Škaljarci se našli na meti u istom trenutku

Ne treba zaboraviti da se, paralelno sa ovim događajem, dogodilo brutalno ubistvo Igora Dedovića, Vukotićevog kuma i saradnika, i Stevana Stamatovića u Atini. Grčka policija još pokušava da otpetlja zamršene konce sukoba između "kavčana" i "škaljaraca" i uđe u trag četvorici osumnjičenih koji su kobnog popodneva sasuli više od 20 hitaca u Dedovića i Stamatovića.

Prema policijskim evidencijama, "škaljarskim" klanom rukovode Jovica Vukotić, njegov rođeni brat Igor koji se nalazi u bjekstvu, a do nedavno i Dedović, koji je likvidiran u Grčkoj. Stamatovićeva uloga bila je da rukovodi zagoračkom grupom, bliskom "škaljarskom klanu".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.