Prvi pik drafta konačno debitovao u NBA ligi
Zion Vilijams

Zion Vilijams počeo da igra

Prvi pik drafta konačno debitovao u NBA ligi

Prvi pik drafta iz 2019. godine Zion Williamson konačno je upisao prve NBA minute.

Zion je zbog problema sa koljenom propustio pola sezone, ali uspješno se oporavio i konačno je došlo vrijeme za debi u najjačoj ligi svijeta.

Oči kompletne Amerike su bile uperene u ovog 19-godišnjeg košarkaša, a on je pokazao da će New Orleans Pelicansi u njemu imati pravu zvijezdu.

Iako je njegov tim poražen rezultatom 121:117 od San Antonio Spursa, Williamson je odigrao zaista čudesno i za samo 18 minuta na parketu je ubacio 22 poena i imao je sedam skokova i tri asistencije.

Posebno je impresivan bio na otvaranju posljednje dionice kada je vezao čak 17 poena zaredom i Spursi nisu imali rješenja za njega, prenosi sportsport.ba

Tako je uz Brandona Ingrama (22p) Zion na debiju bio najefikasniji u svom timu. Apsolutno je oduševio sve i pokazao je zašto je izabran kao prvi pik drafta.

Spurse je do trijumfa vodio LaMarcus Aldridge sa 32 poena i 14 skokova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.