40 dana od smrti policajca: Kolege pozivaju Novljane da Leki zajedno odaju poštu
Foto: Printscreen Facebook, Profimedia

40 dana od smrti policajca: Kolege pozivaju Novljane da Leki zajedno odaju poštu

Pripadnici Odjeljenja granične policije – CB Herceg Novi, obići će u subotu, 25. januara mjesto pogibije policajca Milutina Lekovića u Igalu. Tu će, u prisustvu članova njegove porodice, položiti cvijeće i zapaliti svijeće, s obzirom da se navršava 40 dana otkako je, obavljajući svoju profesionalnu dužnost, Leka izgubio život.

To je na svom Fb profilu objavio/najavio predsjednik Sindikata Odjeljenja granične policije Herceg Novi, Igor Rmandić. On je ujedno pozvao Novljane da im se pridruže, da još jednom, kako je kazao „pokažemo zajedništvo i odlučnost da se borimo protiv onih koji nikome od nas ne žele dobro“:

„Pozivam vas da se 25.01.2020 godine u 14 h okupimo ispred zgrade CB Herceg Novi, a zatim u mirnoj i dostojanstvenoj povorci, bez ometanja saobraćaja ili bilo koga drugog, prošetamo do mjesta ubistva, položimo cvijeće i zapalimo svijeće kako bi na taj način odali poštu našem kolegi“, napisao je Rmandić.

On je ujedno zahvalio svim ljudima koji su povodom ovog tragičnog događaja iskazali saosjećanje i podršku kako njima tako i porodici njihovog Leke.

15. decembra prošle godine, oko 14.45 h u ulici Sava Ilića u Igalu, prilikom privođenja tri osobe koje nijesu kod sebe imale lična dokumenta, jedno od lica iz svog pištolja je ispalilo hitac u Milutina Lekovića. Napadači, dvije muške i jedna ženska osoba su se nakon napada dali u bjekstvo u nepoznatom pravcu, saopšteno je tada iz Uprave policije.

Leković je nakon ranjavanja prebačen u risansku bolnicu, gdje su mu se ljekari borili za život, ali je, na žalost, nakon nekoliko sati preminuo.

Policija je blokirala grad u potrazi za napadačima, koje je uhapsila oko 17 časova na području Sutorine. Prilikom hapšenja, ponovo je došlo do pucnjave, kada je napadač na Lekovića, zapucao na njegove kolege.

Za ubistvo Lekovića sumnjiči se albanski državljanin Ljuan Hasanaj (43), a sa njim su u trenutku ubistva bili njegov brat Ljuljzim Hasanaj (49) i majka Nure Hasanaj (67). Oni se nalaze u pritvoru i protiv njih je u toku sudski postupak.

Radio Jadran

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.