Bijelo Polje obilježilo godišnjicu nesreće na Bioču: Sjećanje na  muku i nevolju koja je 23. januara zavila Crnu Goru u crno
Foto: bijelopolje.co.me

Bijelo Polje obilježilo godišnjicu nesreće na Bioču: Sjećanje na muku i nevolju koja je 23. januara zavila Crnu Goru u crno

Polaganjem vijenaca na spomenik u Bijelom Polju, obilježeno je 14 godina od željezničke nesreće na Bioču u kojoj je stradalo 47 putnika, a povrijeđeno više od dvije stotine.

Na spomenik u gradskom parku vijence su položili predstavnici porodica, prijatelji, predstavnici državnih organa i brojni građani.

Vijenac ispred Opštine Bijelo Polje položila je delegacija u kojoj su bili Petar Smolović predsjednik Opštine, Abaz Dizdarević predsjednik Skupštine opštine i Marina Petrić Glavna administratorka Opštine. 

Vesko Vlahović preživjeli putnik voza i predstavnik  NVO ,,Voz neprebola“ kazao je da ta organizacija izražava posebnu zahvalnost Bijelom Polju, građanima i čelnicima.

„Ovaj spomenik je rezultat vašeg osjećaja za muku i nevolju koja je 23. januara Crnu Goru zavila Crnu Goru u crno 2006.godine. Kad je muka i nevolja tu su prijatelji, pa muke nevolje se lakše podnose. Izreka kaže ne čini mjesto čovjeka već čovjek čini mjesto, a ovdje u Bijelom Polju se to potvrđuje kroz vrijeme” -  istakao je Vlahović.

Danas su položeni vijenci i na spomenik bugarskim đacima koji su stradali u saobraćanoj nesreći kod Gostuna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.