Za prvu bebu rođenu u 2020. u CG od Opštine Bijelo Polje 500 eura; Smolović: Želimo da stimulišemo rađanje
Smolović ugostio Uroševog oca, foto: Opština BP

Za prvu bebu rođenu u 2020. u CG od Opštine Bijelo Polje 500 eura; Smolović: Želimo da stimulišemo rađanje

Uroš Kordić prva je beba rođena u 2020. godini u porodilištu Opšte bolnice u Bijelom Polju.

Ovaj dječak je rođen 10 minuta nakon ponoći i prva je beba koja je rođena u Crnoj Gori, zbog čega je predsjednik Opštine Petar Smolović donio Odluku kojom je za prvu bebu rođenu u ovoj godini opredijelio 500 eura.

Smolović je danas ugostio Uroševog oca Slađana, kojem je u ime Opštine Bijelo Polje čestitao rođenje sina, ističući da je jako srećan što se radi o mladom bračnom paru, koji svoju budućnost vidi u Bijelom Polju.

“Na ovaj način želimo da stimulišemo rađanje, za koje se nadam da će u ovoj godini biti još veće. Prema podacima koje sam dobio, pravo na naknadu u prošloj godini su ostvarile 402 porodice sa teritorije Bijelog Polja. Pored naknada za novorođenčad u ovoj godini ćemo pružiti podršku i roditeljima djece do 4.razreda osnovne škole kroz besplatne udžbenike i studentima kroz stipendije” – rekao je predsjednik Opštine Petar Smolović.

Opština Bijelo Polje je za 2020. godinu budžetom povećala iznos naknada za novorođenčad na 150 eura, što je povećanje od 50% u odnosu na prošlu godinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.