Foto: MVK

Darmanović sa ambasadorom Letonije

"Crna Gora pokazuje solidarnost NATO misijom u Letoniji"

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Letonije Vilmarsa Heninša.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno, sagovornici su konstatovali da Crna Gora i Letonija imaju prijateljske i sadržajne odnose, koji su dodatno osnaženi političkim kontaktima najviših zvaničnika. Na toj liniji, izraženo je zadovoljstvo povodom predstojeće posjete Darmanovića Letoniji.

Šef crnogorske diplomatije je istakao da je Letonija naš saveznik u okviru NATO, dodajući da između dvije države postoji razumijevanje o pitanjima od obostranog interesa.

U tom kontekstu, Heninša je pohvalio doprinos Crne Gore NATO misiji u Letoniji, ocjenivši da na taj način pokazujemo solidarnost, razmjenjujemo iskustva i jačamo vještine i sposobnosti crnogorskih vojnika.

Na sastanku je bilo riječi i o budućnosti procesa pregovora sa EU, uz ocjenu da se očekuju pozitivni pomaci u politici proširenja Unije. S tim u vezi, zajednički je konstatovano da će dinamici procesa doprinijeti hrvatsko predsjedavanja Savjetom EU. Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj situaciji na unutrašnjem, regionalnom i vanjskopolitičkom planu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.