Daviet: Tradicija novinarstva u Crnoj Gori seže duboko u prošlost
Foto: Ilustracija

Daviet: Tradicija novinarstva u Crnoj Gori seže duboko u prošlost

Uloga koju novinari imaju u bilo kojem demokratskom društvu je neophodna, kazala je šefica Misije OEBS-a u Marisa Daviet čestitajući svim novinarima u Crnoj Gori 23. januar – Dan novinara.

"Ovog dana se obilježava 150 godina od objavljivanja prvog nedjeljnog lista na Cetinju. Tradicija novinarstva u Crnoj Gori seže duboko u prošlost. „Sada, 150 godina kasnije, žene i muškarci, mladi i stari, širom Crne Gore rade u novinarstvu, jednom od kamena temeljaca demokratije“, kazala je ona.

Daviet je navela da je unaprjeđenje kapaciteta medija i obezbjeđivanje pogodnog medijskog okruženja u samom srcu Programa za medije u Misiji. Misija je, takođe, pružila podršku novinarima u reviziji Etički kodeksa 2016. godine.

„Misija podržava razvoj slobodnih, pluralističkih, nezavisnih i profesionalnih medija koji odgovorno doprinose socijalnoj koheziji i demokratskim odnosima u društvu. Nastavljamo da sarađujemo sa novinarima i medijskim partnerima i dajemo podršku njihovoj konstruktivnoj i pozitivnoj ulozi u Crnoj Gori – kao četvrtom stubu demokratije“, kazala je Daviet.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.