Đukanović: Novinarstvo oslikavalo sve uspone i padove i teške istorijske izazove s kojima se Crna Gora suočavala
Milo Đukanović

Čestitao Dan novinara Crne Gore

Đukanović: Novinarstvo oslikavalo sve uspone i padove i teške istorijske izazove s kojima se Crna Gora suočavala

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 23. januara - Dana novinara Crne Gore, svim novinarima u Crnoj Gori, učesnicima svečane akademije i predsjedniku Društva crnogorskih novinara Nikoli Vujanoviću, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„U svim fazama državnog razvoja Crne Gore novinarstvo je bilo i ostalo važan segment društvenog života i ukupnog napretka, od vremena izlaska prvog broja lista „Crnogorac” prije nepun vijek i po, do današnjih dana kada je naša zemlja uvažena članica NATO, na poodmaklom putu ka članstvu u EU, važan faktor regionalne stabilnosti, i siguran dom naših građana svih vjera i nacionalnosti", kazao je Đukanović.

Ističući da je to profesija koja je poput magičnih ogledala oslikavala sve uspone i padove, i teške istorijske izazove s kojima se Crna Gora suočavala u tom razdoblju.

"Svjedok i neodvojivi dio najvećeg istorijskog uspjeha kada smo 2006. godine sa olovkom u ruci obnovili državu, i tako ostvarili mogućnost da samostalno definišemo strateške državne ciljeve, trasiramo evropski i euroatlanski put, učvrstimo njen građanski i demokratski koncept i stvorimo uslove za brži ekonomski razvoj i napredak", rekao je predsjednik Crne Gore.

Dodajući da za ostvarenje tih ciljeva jedna od najvažnijih pretpostavki je stvaranje adekvatnog zakonskog okvira i društvenog ambijenta za rad slobodnih i profesionalnih medija, u skladu sa najvišim standardima SE i EU, u najboljem interesu države, kao i pluralističke javnosti, i same profesije.

"Vjerujem da ćete u ovom vremenu postistine i meteorskog tehnološkog napretka, praćenom poplavom lažnih vijesti i svakojakim improvizacijama, svoj posao obavljati u skladu sa zakonima, profesionalnim kodeksom i visokom moralnom odgovornošću, jer samo kredibilni mediji mogu oblikovati kredibilnu javnost. Država će istovremeno maksimalno biti posvećena zaštiti novinarskih poslenika i stvaranju najpovoljnijih uslova za vaš nesmetani rad", poručio je Đukanović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.