Završena šetnja protiv najavljene litije: Cetinje niti drugačije zna niti umije (VIDEO)
Foto: Facebook

Prijestonica

Završena šetnja protiv najavljene litije: Cetinje niti drugačije zna niti umije (VIDEO)

Grupa građana organizovala je danas na Cetinju protestnu šetnju od spomenika Lovćenska Vila do kružnog toka na izlazu iz grada zbog najavljenog sjutrašnjeg molebana i litije Srpske pravoslavne crkve u Prijestonici. Iz Mitroplije crnogorsko-primorske SPC ranije danas je saopšteno da je najavljani dogadjaj otkazan iz bezbjednosnih razloga.

U ime grupe građana obratio se Predrag Vušurović koji je kazao da je Cetinje čisti obraz i srce Crne Gore i da je to njihov miran protest protiv najavljenog skupa.

On je najavio da će sličnih okupljanja biti i ubuduće ukoliko bude potrebe i poručio je da će na sve slične inicijative odgovoriti na ovaj način, mirno i dostojanstveno.

Vušurović je poručio da Cetinje niti drugačije zna niti umije.

Iz Mitroplije crnogorsko-primorske SPC ranije danas je saopšteno da je najavljani događaj otkazan iz bezbjednosnih razloga.

Rektor bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju Gojko Perović, kazao je za TVCG da će sveštenstvo organizovati moleban u Cetinjskom manastiru i da je  zamolilo vjernike da ne idu na litiju zbog, kako je rečeno, postizanja većega razumijevanja i ljubavi među građanima Cetinja. 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.