Đukanović stigao u Jerusalim:CG ostaje trajno privržena očuvanju sjećanja na žrtve Holokausta
Foto: Pres Služba predsjednika CG

Forum "Sjećanje na holokaust, borba protiv antisemitizma"

Đukanović stigao u Jerusalim:CG ostaje trajno privržena očuvanju sjećanja na žrtve Holokausta

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, doputovao je danas u Jerusalim, gdje će na poziv izraelskog predsjednika Ruvena Rivlina, učestvovati na Petom svjetskom forumu “Sjećanje na holokaust, borba protiv antisemitizma“.

Crna Gora, utemeljena na vrijednostima slobodarstva i antifašizma, ostaje trajno privržena očuvanju sjećanja na žrtve Holokausta i odlučna da i kroz sistem obrazovanja osigura da milioni žrtava jevrejskog i drugih naroda nikada ne budu zaboravljeni, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Iz Kabineta Đukanovića kazali su da će centralna ceremonija Svjetskog foruma biti održana sjutra kada će svi lideri biti pozvani da polože vijenac u znak sjećanja na žrtve holokausta.

Predsjednik4

Forum organizuje Fondacija Svjetskog foruma holokausta u saradnji sa Jad Vashem, Svjetskim centrom za sjećanje na holokaust.

Predsjednik2

Svjetskom forumu u Izraelu prisustvovaće više od četrdeset predsjednika, premijera i predstavnika kraljevskih porodica iz Evrope, Sjeverne Amerike i Australije, navodi se u saopštenju kabineta Đukanovića.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.