Ivanišević predao akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka: Kontinuiran razvoj bilateralnih odnosa
Sa sastanka

Ivanišević predao akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka: Kontinuiran razvoj bilateralnih odnosa

Ambasador Ivan Ivanišević predao je danas akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka, čime je stupio na dužnost nerezidentnog ambasadora u Knjaževini Monako.

U dužem i otvorenom razgovoru sa princom Albertom konstatovan je dinamičan i kontinuiran razvoj bilateralnih odnosa između Knjaževine Monako i Crne Gore, koji je potvrđen i u brojnim multilateralnim organizacijama, ali i kroz redovnu razmjenu posjeta na najvišem nivou, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Ivanišević je zahvalio na stalnoj podršci koju Knjaževina pruža Crnoj Gori, posebno izdvajajući projekte u oblasti održivog razvoja finansirane od strane prinčeve fondacije. Informisao je o napretku ostvarenom u kontekstu EU integracija, uz prezentaciju potencijala za saradnju na bilateralnom planu.

"Istaknuta je važnost saradnje malih država, uz podsjećanje na Igre malih zemalja koje su održane tokom ljeta 2019. godine u Budvi, te naglašeno da će odnosi u ovom okviru biti dalje pospješeni i kroz Konferenciju predsjednika parlamenata malih država koja će biti organizovana u maju 2020. godine u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

U svjetlu bogate saradnje koju ostvaruju dvije države, princ Albert II je uputio poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da posjeti Knjaževinu Monako.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.