Demokrate: Građanima CG garantovana jednakost u Njemačkoj, ali nije u Crnoj Gori

O iseljavanju

Demokrate: Građanima CG garantovana jednakost u Njemačkoj, ali nije u Crnoj Gori

Vlada Crne Gore nema spreman odgovor na iseljavanje, ocijenili su u Demokratskoj Crnoj Gori.

"Dok u Crnoj Gori vlast radi isključivo na štetu građana i države, Njemačka donosi zakon o useljavaju stručne radne snage, tj. zakon o zapošljavanju građana iz država koje nisu članice EU. To znači da se taj njemački zakon itekako odnosi i na stanovnike Crne Gore, pogotovo na 70% mladih koji žele da napuste našu državu. Među njima je veliki broj onih koji ovih dana, čekajući 1. mart, datum kada će zakon stupiti na snagu, već misle na njemačkom. Za one koji su njemački znali od ranije nije bilo dileme gdje će od marta, oni koji su ga učili tokom formalnog obrazovanja užurbano obnavljaju znanja, oni koji ga nikada nisu govorili polako privode kraju pohađanje kurseva za sticanje neophodnog znanja njemačkog jezika", saopštile su Demokarte.

Sve zato što će, podsjećaju, stanovnici Crne Gore, od 1. marta, u Njemačkoj, pod jednakim uslovima kao građani Njemačke, moći da dođu do posla. 

"Jednaki uslovi, kao što se zna, nešto su što im Crna Gora, sa ovom vlašću, nikada neće moći da ponudi iz razloga poznatih iz afera "Snimak", "Poštolog", "Rokovnik" i mnogih drugih. Građanima Crna Gore, dakle, danas je garantovana jednakost u Njemačkoj, ali nije u Crnoj Gori.
Crna Gora će, zato, izgubiti jedan dio kvalifikovane radne snage, i to one najbolje koja je sve rjeđa i sve potrebnija našoj državi. To je poražavajući podatak naročito ako se ima u vidu činjenica da se već pokazalo da ni dosad nismo imali dovoljno takvog kadra. A šta se onda tek sprema?", upitali su iz te partije.

Jedno je sigurno, konstatuju, Vlada Crne Gore nema spreman odgovor na ovu okolnost. 

"Nema odgovor na demografsku katastrofu u produženom trajanju koju doživljava naša država. Nema način da zadrži stanovništvo u Crnoj Gori. Svi odoše.", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.