Obuka u Sofiji odlična prilika za jačanje saradnje između agencija za sprovođenje zakona

Obuka u Sofiji odlična prilika za jačanje saradnje između agencija za sprovođenje zakona

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bugarske i Joint International Policing Hub-a, a u sklopu projekta „Evropska obuka policijskih službenika i građana za učešće u misijama'' (EUPCST) 2019 – 2021, u Sofiji, Bugarska, je organizovana obuka na temu „Policija u zajednici u osjetljivim i konfliktom zahvaćenim zemljama'' u periodu 13 – 17. januar 2020. godine.

Seminar su otvorili zamjenik ministra unutrašnjih poslova Republike Bugarske gospodin Milko Berner i ambasadorka Velike Britanije u Bugarskoj Ema Hopkins.

Riječ je o  nastavku angažovanja u vezi sa projektom „Evropska obuka policijskih službenika i građana za učešće u misijama'' (EUPCST) 2019 – 2021. koji se finansirana od strane Evropske komisije, saopštila je Uprava policije,

Cilj ovog obučavanja, kako se navodi, predstavlja jačanje kapaciteta zemalja članica Evropske unije za uspješno učešće, koordinaciju i zajedničke poslove u međunarodnim mirovnim i misijama za stabilizaciju na taktičkom i strateškom nivou.

Obuci su prisustvovali predstavnici: Bugarske, Crne Gore, Finske, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke, Portugalije, Rumunije, Španije, Ukrajine i Velike Britanije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.