Džonson zamalo ostao zaglavljen u automobilu kao nekada Tereza Mej (VIDEO)
Boris Džonson

Džonson zamalo ostao zaglavljen u automobilu kao nekada Tereza Mej (VIDEO)

Britanski premijer Boris Džonson nakon što je stigao u Berlin u nedjelju ostao je gotovo zarobljen u svom automobilu - kao nekada Tereza Mej.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson našao se u situaciji da se "grčevito bori" kako bi se pridružio kolegama iz EU, što bi, kako u šali piše "Raša tudej", mogao da bude "karmički odgovor na sam Bregzit".

Njemačka kancelarka Angela Merkel stajala je na crvenom tepihu čekajući da mu poželi dobrodošlicu, dok je pripadnik obezbjeđenja pokušavao da otvori vrata automobila koja su se zaglavila.

Nakon nekoliko pokušaja vrata su se konačno otvorila. Sve to vrijeme Džonson je sjedio unutra, a RT vidi ovu situaciju kao odgovarajuću metafora za godinu poteškoća u odnosima između Britanije i EU.

Džonson je u Berlinu zbog mirovnih pregovora o Libiji.

RT podsjeća da je njegova prethodnica Tereza Mej proživjela sličan incident u decembru 2018. godine kada se srela s Merkelovom u Berlinu. Ona je otišla u njemačku prijestonicu radi pregovora o Bregzitu, ali se zaglavila u svom automobilu i izašla iz njega tek nakon nekoliko pokušaja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.