Ubijeni Dedović imao hrvatska dokumenta
Foto: Printscreen

Ubijeni Dedović imao hrvatska dokumenta

Kotoranin Igor Dedović koji je sinoć sa Stevanom Stamatovićem ubijen u Atini iamo je hrvatska dokumenta.

Kako prenosi Jutarnji list, o škaljarskom klanu iz Crne Gore dosta se pisalo krajem prošle godine i u Hrvatskoj, nakon što je tamnošnja policija u koordinaciji s USKOK-om i policijama drugih zemalja zaključila tajnu akciju kojom je utvrđeno da su neki “škaljarci”, između ostalih, koristili i autentične hrvatske dokumente s falsifikovanim podacima.

Među onima koji je koristio hrvatske dokumente spominjao se i ubijeni Igor Dedović, piše ovaj zagrebački dnevnik.

Policija je tada privela Nusreta Seferovića (49), za kojeg se sumnja da je bio glavni šef grupe koja je nabavljala i izrađivala originalne pasoše za pripadnike Zemunskog klana i pripadnike crnogorskog škaljarskog i kavačkog klana.

Kako su preijneli hrvatski mediji, kao posrednik u prodaji pasoša, u velikoj akciji policije pod nazivom “Krtica”, uhapšena je i pjevačica Ankica Demirović, kao i njen suprug Romeo, a provjerava se i da li su imali saradnike u Srbiji.

Navodi se da je škaljarski klan poznat je po ratu sa komšijama – kavačkim klanom. Rat između ta dva kriminalna kotorska klana traje od 2015. godine, a odnio je više od 40 života u Crnoj Gori i Srbiji.

Uprkos tome, ratna sjekira još nije zakopana, a sve je, kažu, počelo krajem 2014. godine kada je u Valensiji nestalo oko 300 kilograma kokaina. Kotorani su se tada podijelili na dva klana, nazvana po prigradskim naseljima Škaljari i Kavač.

Prva žrtva nemilosrdnog rata bio je Goran Radoman, koji je naodnio bio blizak škaljarskom klanu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.