Uraditi nešto na obezbjeđenju sistema vještačkog osnježavanja
Ilustracija

Uraditi nešto na obezbjeđenju sistema vještačkog osnježavanja

Kolašin i Žabljak se ovih dana ne mogu pohvaliti dobrom turističkom sezonom. Najznačajniji zimski turistički centri u Crnoj Gori, umjesto da vrve od posjetilaca, bilježe katastrofalne rezultate, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije(SNP).

Informacije sa terena govore da je prisutno masovno otkazivanje aranžmana usred sezone, te da su zbog nedostatka snijega skijališta još zatvorena, dodaju iz ove partije.

"Tako je u Kolašinu prodaja ski-pasova nekoliko puta manja nego prošle godine, dok je na pojedinim skijalištima otvorena samo jedna staza. Žabljak takođe bilježi izuzetno lošu sezonu, a mještani tvrde da ne pamte da je broj turista nakon Božića bio tako mali.

Državni organi olako shvataju cijelu situaciju. Izdavaoci privatnog smještaja vape za pomoći, ali odgovora od nadležnih nema. Turistički „stručnjaci“ iz vlasti kažu da se ne dešava ništa što bi trebalo da nas zabrine.

Umjesto da urade nešto na obezbjeđenju sistema vještačkog osnježavanja, koji godinama uzalud čekamo, oni gledaju u nebo i nadaju se snijegu koji će popraviti bilanse", kažu iz SNP-a.

Dodaju da je to nešto što se godinama dešava.

"I kao što su bili iznenađeni kada je „pukla“ prošla ljetnja sezona, sada su ponovo začuđeni što u januaru nema snijega. Ovakav odnos prema turizmu u državi koja gotovo cijeli svoj razvoj zasniva na ovoj privrednoj gradi je više nego nedopustiv.

Socijalistička narodna partija smatra da može i mora mnogo bolje, da Crna Gora ima kadrova koji su sposobni da odgovore na izazove sa kojima se suočavamo, a ne da za propast turističke sezone krive vremenske prilike. Umjesto onih koji će za svaki neuspjeh pronaći opravdanje, a izbjeći da preuzmu odgovornost, vrijeme je za ljude koji su spremni da sve svoje kapacitete stave u službu napretka države i obezbjeđenja dobrobiti građana", kažu iz SNP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.