Sudar voza i kamiona, povrijeđena jedna osoba
Foto: onogost.me

Sudar voza i kamiona, povrijeđena jedna osoba

U željezničkoj nezgodi koja se jutros oko 11h dogodila u Kličevu, na pružnom prelazu kod Malog mosta, teže je povrijeđen Milan Krušić (63).

Na njega je naletio voz, kojim je upravljao mašinovođa R.Z. (54), prenosi Onogošt.

Kako kažu očevici, sreća je što voz nije išao većom brzinom.

Nezgoda se inače desila na jednom od industrijskih kolosjeka u opštini Nikšić koji koriste Rudnici Boksita i željezara Tosčelik, na kojem nema branika iako je to Zakonom predviđeno.

Mještani odavno upozoravaju da na ovaj problem, a u Željezničkoj infrastrukturi ranije su kazali da se radi o industrijskom kolosjeku, te da oni nijesu u obavezi po zakonima da obezbjeđuju i održavaju.

Nadležnosti se, međutim, ograđuju i iz firme Uniprom metali koja gazduje Rudnicima boksita i čija se ruda odvozi pomenutim kolosjecima.

"Monte kargo preuzima rudu u Radnoj jedinici Gračanica, odvozi je i konstatuje zapisnikom preuzetu robu. Pružni prelaz Mali most je u vlasništvu Toščelika koji ne koristi usluge pruge, ali je prelaz obilježen saobraćajnom signalizacijom . Postavljanje rampi izvodi se po Zakonu o izgradnji objekata i uređenju prostora i nije u nadležnosti naše kompanije", naveli su iz Uniprom metalija ranije ovim povodom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.