Državljanin Srbije pobjegao iz hrvatskog zatvora: Tražio da ode do toaleta, a onda mu se gubi svaki trag
Foto: Ilustracija

Državljanin Srbije pobjegao iz hrvatskog zatvora: Tražio da ode do toaleta, a onda mu se gubi svaki trag

Državljanin Srbije Ivan Đorđević (31), koji je bio u hrvatskom zatvoru Remetinac, pobjegao je u nedjelju nakon što su ga policajci odveli u bolnicu. Tamo je tražio da ode do toaleta, a onda mu se gubi svaki trag.

U nedjelju ujutro u zagrebačkom zatvoru Remetinec pritvorenik je obavijestio pravosudne policajce da je nešto progutao.

Slijedeći proceduru, oni su ga odvezli u bolnicu "Sestara milosrdnica" u Vinogradsku ulicu kako bi ljekari utvrdili da li je zaista nešto progutao i da li je to opasno po njegovo zdravlje.

Čovjek je tada, kako se nezvanično saznaje, zatražio da ga puste u toalet. Oni su mu to dopustili, ali kad se nakon vremena nije pojavljivao, shvatili su da im je pobjegao.

On je bio nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rješenjem Opštinskog suda u Novom Zagrebu broj K-418/2019.

Krajem oktobra donesena je presuda na temelju priznanja po kojoj je priznao krivicu, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora i 21. novembra se žalio na presudu, a osim toga protiv istog okrivljenika vode se još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

O njegovom bjekstvu odmah su obaviješteni i svi granični prelazi, a sad će se daljnom istragom ustanoviti da li je ono bilo planirano, ima li pomagača ili više njih, kao i da li je napustio Hrvatsku, prenosi Večernji.hr.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.